Cara Membuat Roti Sosej Pintal - Matahati Cara Buat Roti Sosej / Tapi sedangkan hari biasa pun cepat habis sebab berebut dengan budak sekolah, masa pkp ni lagi susah nak dapat sebab tak tahu kilang roti yang supply tu beroperasi ke tidak.
Petua buat roti sosej dan pizza. (lihat gambar di bawah) 3.hiris bahagian tepi kiri dan kanan doh (lihat dalam gambar di bawah ). (lihat gambar di bawah) 2.canai doh bentuk bujur dan letak 1 batang sosej di atasnya. Jika masih berkhidmat, tambah tepung. 5 keping roti dilenyek supaya nipis rata
Kemudian campur adunan tadi dengan tepung dan mentega.
Lepas dah rebus kentang semua baru perasan yang tersalah resepi. roti pastinya menjadi kegemaran sekeluarga. Contohnya kalau ada roti gardenia tu, boleh buat sosej, goreng telur, bingka roti, atau roti bakar sapu kaya pun sedap! ( empunya resipi masak guna teknik kukus). Kemudian, pintal potongan tersebut ke kiri dan kanan. Meskipun tanpa breadmaker, cara membuat ini paling mudah dan menjadi. 5 keping roti dilenyek supaya nipis rata Jika nak buat roti yang ada sosej atau cheese, boleh timbang berat doh dalam 30gm hingga 40gm (kalo nak besar lagi pun boleh, nanti roti tu jadi besar kebabom lar.hihihii.) saya celur sekejap sosej sebelum digulung dengan doh bun tadi. Petua buat roti sosej dan pizza. (lihat gambar di bawah) 2.canai doh bentuk bujur dan letak 1 batang sosej di atasnya. Resepi roti sosej kukus atau goreng memang menjadi kegemaran kami anak beranak. Potong balutan sosej secara sekata tetapi jangan sampai putus. Selesai memintal, sapu roti dengan sos cili, mayonis dan taburan keju mozzarella.
Lepas dah rebus kentang semua baru perasan yang tersalah resepi. Ambil adunan doh tadi dan leperkan untuk membalut sosej. Kemudian campurkan adunan tepung dan butter. Bahan seperti yis, garam dan gula dengan air sejuk. Kali ni nak share resepi roti sosej pintal.
1 paket yis 2 sudu besar gula 1 sudu besar mentega 1 sudu besar susu sejat garam secukup rasa 3/4 cawan air suam 2 ½ cawan tepung gandum.
Bagaimana untuk membuat resepi roti sosej pintal mat gebu: Tapi sedangkan hari biasa pun cepat habis sebab berebut dengan budak sekolah, masa pkp ni lagi susah nak dapat sebab tak tahu kilang roti yang supply tu beroperasi ke tidak. Resepi roti sosej kukus atau goreng memang menjadi kegemaran kami anak beranak. Jika nak buat roti yang ada sosej atau cheese, boleh timbang berat doh dalam 30gm hingga 40gm (kalo nak besar lagi pun boleh, nanti roti tu jadi besar kebabom lar.hihihii.) saya celur sekejap sosej sebelum digulung dengan doh bun tadi. Kemudian, pintal potongan tersebut ke kiri dan kanan. Potong balutan sosej secara sekata tetapi jangan sampai putus. Boleh buat roti manis, roti sosej pintal mahupun roti pizza. Copyright of the music background its belong to the respective owner.this is for entertainment use only. Boleh la simpan di bahagian sejuk beku dan guna untuk goreng,bakar atau buat resepi roti sosej kita. Jika masih berkhidmat, tambah tepung. Sosej(rebus dan toskan) cara membuat water roux 25gm tepung gandum 125ml air masak dengan api perlahan sehingga pekat dan sejukkan. 1 paket yis 2 sudu besar gula 1 sudu besar mentega 1 sudu besar susu sejat garam secukup rasa 3/4 cawan air suam 2 ½ cawan tepung gandum. Selesai memintal, sapu roti dengan sos cili, mayonis dan taburan keju mozzarella.
Tapi sedangkan hari biasa pun cepat habis sebab berebut dengan budak sekolah, masa pkp ni lagi susah nak dapat sebab tak tahu kilang roti yang supply tu beroperasi ke tidak. So disebabkan tak nak membazir so kakak aku pon ajar buat roti sosej pintal menggunakan kentang lenyek, kelebihan guna kentang ni supaya doh tu lebih lembut dan manis. Kemudian campurkan adunan tepung dan butter. Lepas dah rebus kentang semua baru perasan yang tersalah resepi. roti pastinya menjadi kegemaran sekeluarga.
Jika nak buat roti yang ada sosej atau cheese, boleh timbang berat doh dalam 30gm hingga 40gm (kalo nak besar lagi pun boleh, nanti roti tu jadi besar kebabom lar.hihihii.) saya celur sekejap sosej sebelum digulung dengan doh bun tadi.
Potong balutan sosej secara sekata tetapi jangan sampai putus. Copyright of the music background its belong to the respective owner.this is for entertainment use only. Nak buat macamana, ahkak kan ganassss) pastu, potongan yang pertama tolak ke kanan, potongan kedua tolak ke atas, potongan ke tiga. Kukus atau rebus sosej selama 15 minit atau sehingga masak. (lihat gambar di bawah) 2.canai doh bentuk bujur dan letak 1 batang sosej di atasnya. cara menyediakan dan memasak roti sosej pintal #phopbylinimohd #task4 Semalam tersalah bahan, ingat nak buat macaroni bakar tapi tak cukup bahan. Rata.letakkan sebatang sosej.sosej ni sy x rebus atau goreng.sbb nnti nk bakar kan.cukup la suhu oven tu utk memasakkan sosej ni gulung je sosej ni pas tu potong.tp jgn bg putus doh tu.cukup putus sosej je ye Dan ada satu lagi resepi yang kita boleh buat untuk hidangan minum petang kita. ( empunya resipi masak guna teknik kukus). 5 keping roti dilenyek supaya nipis rata roti pastinya menjadi kegemaran sekeluarga. Bahan bahan roti sosej2 cawan tepung gandum1 sudu makan majerinsedikit garam1/4 cawan air1 sudu makan susu pekat manis1 sudu makan gula1 sudu teh yissosejsay.
Cara Membuat Roti Sosej Pintal - Matahati Cara Buat Roti Sosej / Tapi sedangkan hari biasa pun cepat habis sebab berebut dengan budak sekolah, masa pkp ni lagi susah nak dapat sebab tak tahu kilang roti yang supply tu beroperasi ke tidak.. 4.mulakan memintal dengan mengambil hirisan doh sebelah. Bagaimana untuk membuat resepi roti sosej pintal mat gebu: cara menyediakan dan memasak roti sosej pintal #phopbylinimohd #task4 Lepas dah rebus kentang semua baru perasan yang tersalah resepi. 1.setelah doh diuli hingga kenyal.timbang doh 50g setiap satu dan bulatkan.
Belum ada Komentar untuk "Cara Membuat Roti Sosej Pintal - Matahati Cara Buat Roti Sosej / Tapi sedangkan hari biasa pun cepat habis sebab berebut dengan budak sekolah, masa pkp ni lagi susah nak dapat sebab tak tahu kilang roti yang supply tu beroperasi ke tidak."
Posting Komentar